Publicat el 12/07/2023

Com decorar amb catifes de vinil.

 

 

Les catifes viníliques han suposat tota una revolució en el món dels sòls. Decorar amb elles no només proporciona calidesa i embelleix qualsevol espai, sinó que a més són resistents i fàcils de netejar.

 

 

Alguns dels seus estampats recorden el de les rajoles hidràuliques, però els dissenys varien segons el fabricant. Hi ha catifes viníliques en tot tipus de colors, acabats, formes i mides que transformen sense esforç els terres dels habitatges i s’adapten a qualsevol espai i estil decoratiu.

Resulten molt pràctiques en zones d’aigua, com els banys, però també a la cuina, ja que resisteixen molt de trànsit. Els decoradors aconsellen utilitzar-les per definir o separar zones, com en el cas de les cuines obertes al saló o en habitatges de tipus estudi o loft, i també a la terrassa o al jardí, ja que aguanten bé a la intempèrie.

Els entesos expliquen que podem convertir una catifa vinílica en el punt focal d’una habitació fent que destaqui pel seu color, forma o disseny. El terra, això sí, haurà de ser d’un sol color. En cas contrari, és millor escollir-ne una de senzilla, d’un to o dos com a màxim. Podem triar-les amb tonalitats presents en la decoració. Si en fem servir més d’una, recomanen que els seus dissenys es complementin per tal de crear harmonia.

Les catifes de vinil estan confeccionades amb PVC; per tant, a més de poder-se netejar de manera fàcil, són antial·lergògenes i impermeables. El material amb què estan fetes s’adhereix amb facilitat a qualsevol tipus de terra, així que queden completament fixades sense necessitat de cap tipus d’instal·lació.

Redacció La Clau

Deixa un comentari