Publicat el 09/03/2023

Com crear una habitació infantil segura, funcional i acollidora.

 

Les habitacions infantils són importants per als nens i nenes, ja que poden afectar el seu estat d’ànim, comportament i desenvolupament. Parlem dels materials, distribució i colors adequats per a les habitacions dels més petits.

 

Materials
Els materials que s’utilitzin per a les habitacions infantils han de ser segurs i fàcils de netejar. La fusta i el plàstic són ideals per al mobiliari d’aquestes estances. Els mobles de fusta són una opció càlida i acollidora, mentre que els de plàstic són més fàcils de netejar. A més, s’ha de tenir en compte que haurien de ser d’una mida adequada per als menuts de la casa.

Distribució
La distribució de l’habitació és important, perquè els nens i nenes necessiten tenir un espai adequat per jugar, estudiar i dormir. Un bon disseny hauria d’incloure una àrea de joc, una àrea d’estudi i una àrea de descans. Les joguines haurien de ser fàcilment accessibles i poder col·locar-se en caixes o contenidors per mantenir l’habitació ordenada.

Colors
S’ha de tenir molt en compte els colors que s’utilitzaran en l’ambientació de l’habitació. Els colors brillants poden estimular massa les criatures, mentre que els tons suaus i relaxants poden ajudar a crear un ambient tranquil i acollidor. Es recomana utilitzar colors com el blau, el verd o el groc pàl·lid per a les parets i els sostres, ja que els ajudaran relaxar-se. Els tons brillants com el vermell, el groc fort o el taronja es poden utilitzar en petits accents o en joguines per estimular la imaginació i la creativitat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari