Publicat el 31/01/2022

Com convertir-se en cuidador

 

Tenir cura d’una persona gran, malalta o discapacitada pot ser una experiència gratificant, tot i que de vegades no és un procés fàcil d’assolir. Dependrà del nivell de cura que es necessiti i altres demandes de temps i energia del cuidador.

Segons expliquen els entesos, malgrat que l’èxit dels cuidadors s’obté gràcies a l’experiència, és molt important que estiguin ben informats de  les característiques de la malaltia de la persona al seu càrrec, així com de les millors estratègies per tenir-ne cura. A banda d’això, assenyalen, els cuidadors han de saber donar l’atenció i el suport necessari en tot moment i, sobretot, tenir empatia, ser comprensius i molt pacients, ja que els millors cuidadors són aquells capaços de crear un vincle estable amb les persones que cuiden.

Per aconseguir aquest tipus de connexió amb la persona dependent, el cuidador no només ha d’oferir-li atenció professional, sinó una companyia que li ofereixi conversa i comprensió. La clau és que vegi en el cuidador un acompanyant que l’ajuda en les seves activitats diàries i no un vigilant.

Els reptes que tenen els cuidadors, doncs, són que les necessitats de la persona dependent estiguin cobertes i que les cures i atencions que necessiti es realitzin amb comprensió i empatia.

Redacció La Clau

Deixa un comentari