Publicat el 10/02/2021

Tant si acabes d’adoptar un felí domèstic com si ja fa temps que convius amb un, o bé visites la casa d’algú que té un gat i t’agradaria congeniar-hi més, et donem les pautes següents per aconseguir-ho:

Respecta’l. Als felins els agrada la seguretat que els dona el control per preservar el seu benestar. Qualsevol canvi que introdueixis en el seu territori o en els seus horaris no serà ben rebut, per tant procura no abusar-ne. Fes-ho de manera gradual, perquè pugui anar adaptant-s’hi, i premia els seus èxits.

Sigues pacient. Si el gat és jove o cadell t’ho has de prendre amb calma, ja que a aquesta edat són molt actius i entremaliats. Ensenya’l a portar-se bé, però sense coartar els seus desitjos de jugar. En cap cas pretenguis educar-lo amb crits o càstigs físics.

No el miris fixament. Els gats detesten que els mirin fixament perquè interpreten aquestes mirades com a desafiament o amenaça. Quan hi ha un vincle entre animal i humà és possible que no passi, però és important tenir-ho present quan un gat acaba d’arribar a la llar.

Fes servir joguines. Un dels errors més freqüents que cometem amb els gats és intentar jugar amb ells amb les nostres mans i peus. Com que voldran mossegar i esgarrapar, convé oferir-los joguines.
Acosta’t quan tens permís. Els gats poden ser bastant gelosos del seu propi cos i espai. Per això no has de tocar-los quan dormen ni acaronar-los a la panxa si no t’ho demanen. Si els dones temps i espai, se t’aproparan quan vulguin carícies.

No l’arraconis. Evita col·locar el gat en una situació que per a ell sigui estressant o amenaçadora, com perseguir-lo o bloquejar el seu pas. Els gats són animals molt espantadissos, de manera que si se senten empresonats intentaran fugir. Això farà que et tinguin por i que no confiïn en tu.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari