Publicat el 17/08/2021

Les migranyes són un mal de cap molt intens i fort que gairebé tots hem patit en un moment o altre de la nostra vida. Es poden localitzar en tot el cap o solament en una banda.

Els estudis afirmen que afecten més les dones que els homes i que solen portar associat un component genètic. Tanmateix, tot i que el símptoma és un mal de cap fort i intens, a vegades va acompanyat d’altres com les molèsties a la llum i la remor, una visió borrosa o nàusees i vòmits.

Els experts expliquen que s’ha de diferenciar entre migranya i cefalea, que és un mal de cap però amb un dolor més lleu que sol aparèixer al front i al clatell o a les dues bandes del cap.

Té un origen tensional en la zona del coll, cap i espatlles associat als músculs que pateixen contractura degut a l’estrès, ansietat o cansament.

Entre els consells per prevenir les migranyes hi ha cuidar les hores de dormir (entre 7 i 8) i tenir horaris establerts per a l’alimentació, amb una dieta amb un consum de productes apropiats, evitant aquells que contribueixen a generar una crisi i també els àpats molt forts.

A més cal mantenir-se ben hidratats, fer regularment exercici i tractaments de fisioteràpia i eliminar de la dieta el tabac i l’alcohol.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari