Publicat el 05/03/2022

Article de llar. Com aconseguir que l’armari rober faci bona olor?

 

De vegades, en obrir l’armari per treure una peça de roba notem que no fa una olor tan bona com desitjaríem. Això es deu al fet que aquests tipus de mobles acostumen a ser espais tancats, per la qual cosa és fàcil que la manca de ventilació generi males olors. És important ventilar i guardar sempre la roba neta a l’armari, però hi ha altres passos que segons els experts t’ajudaran a fer que el teu armari sempre faci bona olor.

 

  • Ventilar. Com ja hem dit, la millor manera d’evitar que el rober agafi males olors és ventilar-lo. Si un cop a la setmana deixem les portes dels armaris obertes durant 10 o 15 minuts farem que marxin les olors provinents de la roba com la humitat o l’excés de detergent.
  • Airejar la roba i els complements. Si fem servir una brusa, un vestit o uns pantalons i no rentem la peça abans de tornar a guardar-la a l’armari, l’hem d’airejar. Així evitarem olors de perfum, tabac, menjar, etc.
  • Utilitzar olis essencials. En el moment de fer el canvi de roba als armaris convé netejar-los a fons i, en acabar, aplicar l’oli essencial que més ens agradi. Podem posar-ne una mica a la baieta i una mica a l’aigua amb què netegem l’armari.
  • Remeis per a la humitat. Si n’hi ha poca, hi ha trucs casolans per neutralitzar l’olor de tancat, com posar uns grans de cafè o d’arròs en bossetes o deixar-hi un got de bicarbonat. Però si hi ha zones deteriorades per la humitat, caldrà prendre mesures més dràstiques.
  • Posar-hi herbes aromàtiques.Les branques seques d’espígol o de romaní són un bon remei perquè l’armari faci bona olor. Es poden col·locar dins d’un mocador tancat amb una cinta o dins d’un saquet i col·locar-lo al fons de l’armari, als prestatges o dins dels calaixos.
  • Pastilla de sabó. Una opció clàssica per als calaixos quan volem aportar aquesta sensació d’olor de net. Es recomana no deixar-los directament sobre la roba.
  • Evitar capses poc transpirables. Els materials amb què estan fetes les caixes que alguns utilitzen dins dels armaris, com el plàstic i el cartró, no són transpirables i poden provocar males olors. S’han de fer servir accessoris d’emmagatzematge transpirables perquè la roba respiri.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari