Publicat el 05/11/2018

Decorar els espais amb mobiliari i peces de colors cridaners, combinant-los entre si i jugant amb la geometria, és la tendència del moment i s’anomena color-blocking. La proposta és atrevida i original, només apta per a esperits rebels, amants de la decoració que defuig la monotonia.

Un dels gran avantatges del color-blocking és que encaixa en qualsevol estil, així que si vols donar-li a casa teva un toc especial i fugir de les parets llises i monocromes, només et caldran unes quantes capes de pintura. Grocs, taronges, verds, blaus… La veritat és que qualsevol color cridaner té cabuda en aquesta moda.

A la tendència color-blocking, els colors que escullis poden combinar entre si o no fer-ho en absolut, atès que l’objectiu és crear ambients impactants, amb vitalitat, alegres i oposats al concepte clàssic. La llibertat que atorga als dissenys fa que només hagis de concentrar-te en crear impacte amb l’estètica final. El resultat serà un puzle amb diverses franges de colors a la paret que faran el teu habitatge d’allò més alegre i modern.

Les figures geomètriques també juguen un paper important en aquesta tendència, ja que es poden incorporar cercles, quadrats o triangles de colors pintats sobre una paret blanca

Si no t’agraden els colors intensos pots jugar amb un color-blocking de tons clars. L’efecte serà més discret, però igualment aconseguiràs espais alegres. El que sí cal tenir en compte és que és recomanable encomanar-se als dissenys llisos, ja que la combinació de tons vius genera suficient impacte per si sola.

El color-blocking encaixa a la perfecció amb una altra tendència que triomfa en decoració: el half-painted, consistent a deixar les parets pintades fins a la meitat. Una opció és traçar línies rectes perfectes com a separació, o bé donar un toc més informal deixant visible la marca del corró. Una manera d’evitar crear espais massa impactants és destinar el color a les parts baixes de l’estança, i deixar la zona superior de les parets i els sostres pintats en tons blancs o neutres.
El color que apliquis a la paret ha de ser en espais molt delimitats, i també has de donar color als complements i als mobles. Els tons més intensos és millor destinar-los a les superfícies més petites.

El verd és un dels colors estrella del color-blocking. Si el combines amb daurat tindràs ambients alegres i sofisticats. I si t’agraden els espais frescos, una bona opció és combinar el matís menta amb el rosa pastel.

Però no són les parets les úniques que es beneficien de les múltiples possibilitats del color-blocking: els mobles i els elements de fusta també. Els mobles grans són els que han de tenir el color més cridaner per tal d’aportar la nota discordant al conjunt. Així, al saló el sofà hauria de ser vermell, verd, blau… De qualsevol to menys blanc. Els marcs de portes i finestres pintats de colors també ajuden a crear dins la llar efectes impactants i molt decoratius.

Una forma senzilla d’iniciar-se en aquest estil és amb els tèxtils. Substitueix els estampats i decanta’t per línies amples de colors sòlids organitzats per blocs. Si vols començar a introduir aquest estil a la teva llar, procura que els tons siguin oposats en el cercle cromàtic; per exemple, verd i vermell. El resultat serà espectacular.

 

Redacció La Clau
Fotografies: Pinterest

Deixa un comentari