Publicat el 22/12/2021

Col·lutoris bucals per a nens

Per als nens és bàsic adquirir hàbits saludables i com més aviat ho facin, millor. En el cas de la higiene bucal, els especialistes aconsellen que se’ls inculqui des de nadons. Primer, amb la nostra ajuda i més tard ells sols, amb la nostra supervisió. És important saber quin és el moment idoni perquè un infant pugui fer servir el col·lutori amb total seguretat.

Les pastes dentífriques i els col·lutoris bucals per a nens solen tenir sabors originals i imatges infantils per engrescar-los a tenir cura de la seva boca. No obstant això, encara que se’ls pot donar una pasta dental per a nens des de la infància, es recomana esperar fins a certa edat abans d’oferir-los algun tipus de col·lutori bucal. En general, no es recomanen per a nens de menys de sis anys, ja que abans d’aquesta edat és complicat aconseguir que no s’empassin part del líquid. Per estar-ne segurs, els experts recomanen demanar al nen de fer esbandides només amb aigua i comprovar si és capaç de mantenir el líquid a la boca sense empassar-se’l.

Igual que els adults, els infants han de fer servir el col·lutori després del raspallat de dents, que en cap cas no ha de substituir. Aquest hàbit ajudarà els nens a prevenir l’aparició de càries i placa bacteriana. Per això, els odontopediatres solen aconsellar l’ús d’un col·lutori infantil a nens proclius a la formació de càries o a patir malalties periodontals. Realitzar glopeigs bucals és, a més, un bon hàbit en nens que duen bràquets, ja que dificulten la higiene diària.

Redacció La Clau

Deixa un comentari