Col·lagen marí | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 13/11/2019

El col·lagen marí és una proteïna que podem trobar a la pell, espines i escates dels peixos.

El col·lagen, present en la nostra pell, ossos, cartílags, tendons i cuir cabellut, assegura també la cohesió dels teixits i la seva resistència mecànica; però la síntesi d’aquesta proteïna tendeix a disminuir amb l’edat, per la qual cosa la suplementació amb col·lagen marí pot ser beneficiosa per a combatre molts efectes relacionats amb l’edat, particularment en la pell i les articulacions.

El col·lagen marí és un actiu relativament nou en el mercat dels complements alimentaris: durant un temps, els suplements de col·lagen només es van formular a partir de gelatina animal, que s’obtenia mitjançant diferents tractaments en els ossos i la pell del bestiar boví o porcí.

Actualment el col·lagen marí s’extreu directament de, com dèiem, la pell, espines i escates dels peixos. Aquesta forma és molt recomanable per a l’administració de suplements nutricionals, però no només això: també s’utilitza en cosmètics per a la formulació de cremes antienvelliment i en biomedicina per a la preparació d’apòsits, pells artificials i materials per a la reconstrucció òssia.

Beneficis en el confort articular:
El col·lagen és una proteïna que té una gran importància en les articulacions i els cartílags. Diversos estudis han demostrat que un tractament de col·lagen marí pot alleujar el dolor articular, preservar la salut de les articulacions i prevenir-ne la degradació i el dolor associat.

Acció antienvelliment de la pell:
Nombrosos estudis han confirmat la importància dels suplements de col·lagen marí per lluitar contra l’envelliment de la pell. S’ha provat que pot lluitar contra certs efectes, com arrugues o línies fines, i també pot ajudar a millorar la protecció, la hidratació, l’elasticitat i la qualitat. Especialment indicat per a: dones postmenopausa, adolescents durant el creixement, esportistes i persones grans amb pèrdua de massa òssia.

En compartir moltes similituds amb el col·lagen natiu humà, el col·lagen marí és ben tolerat pel cos. No obstant això, com a mesura de precaució es recomana que les dones embarassades, els lactants i aquelles persones sotmeses a tractaments demanin consell mèdic.

 

Redacció La Clau
Font: dieti-natura.es

Deixa un comentari