Publicat el 11/05/2017

Tant el coll com l’escot passen gran part del temps al descobert i exposats a agents externs, i això fa que aquestes zones siguin especialment sensibles a l’envelliment i a la agressió del sol, la calor, el fred o la contaminació.

Amb un mínim de cures adequades i algunes precaucions, aquestes zones es poden mantenir fermes i llises durant anys. Aquestes són les cures que més els convenen:

Neteja i tonificació: poden fer-se servir els mateixos productes que per a la cara. Una llet netejadora passada amb moviments suaus és el més adequat. Seguidament aclariu amb aigua tèbia i finalment passeu-hi un tònic sense alcohol o bé aigua de roses.

Exfoliació o píling: ha de ser molt suau, i una vegada per setmana és més que suficient. Pot utilitzar-se un exfoliant amb petites partícules que ajudin a eliminar les cèl·lules mortes. En cosmètica natural s’utilitzen llavors de fruites triturades.

Hidratació: és quelcom que no convé oblidar mai. Pel matí pot aplicar-se una crema hidratant a base de productes refermants, com poden ser el col·lagen, l’àcid hialurònic o antioxidants. Una altra opció és utilitzar un refermant de dia i un antioxidant de nit.
Per descomptat, si hom ha d’estar al sol és fonamental emprar un factor de protecció alt, que pot aplicar-se perfectament damunt de la crema.

Massatge facial: el coll i l’escot agraeixen un massatge amb algun oli nutritiu. El d’alvocat, ametlles o germen de blat és ideal i resulta molt agradable. El massatge facilita el despreniment de les cèl·lules mortes i millora l’estat general de la pell. Es realitza amb moviments suaus i circulars en escot, espatlles, coll i nuca, sempre de baix a dalt.

Mascareta: la mascareta, igual que el massatge i l’exfoliació, s’ha d’aplicar esporàdicament. El tipus de mascareta dependrà de què es vulgui obtenir: efecte tensor, hidratant, aclaridor o descongestiu.

 

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari