Publicat el 07/09/2023

Claus per millorar el procés d’aprenentatge

 

Hi ha certes activitats que ajuden a millorar l’aprenentatge tant en nens i adolescents com en adults. Els experts en educació i ensenyament ens en donen les claus:

 

Preparar el cos i el cervell. L’exercici físic proporciona bons nivells d’energia i millora el nostre humor, fet que es tradueix en una millor capacitat d’aprenentatge. Llegir és un dels mètodes més eficaços per exercitar el cervell, perquè requereix diversos processos mentals de manera simultània. Entre ells hi ha la percepció, la memòria i el raonament.

Descansar. Perquè el cervell funcioni de manera correcta, cal dormir bé durant 7 o 8 hores. Mentre s’estudia es recomana fer pauses curtes per desconnectar i recuperar energies.

Tenir l’espai adequat. Disposar d’un lloc específic, que estigui ordenat, sigui còmode, net i ben il·luminat, ajuda a concentrar-se i rendir millor.

Evitar distraccions. Les tauletes tàctils, els mòbils i les consoles han de romandre en un segon pla.

Repassar de manera regular. Recordar i repassar allò estudiat ajuda a consolidar el que s’ha après i, a més, estimula la memòria.

Emprar tècniques d’estudi. Hi ha multitud de tècniques d’estudi que faciliten l’aprenentatge: regles mnemotècniques, fitxes d’estudi, esquemes conceptuals… Decantar-se per una o una altra dependrà de cada persona, ja que totes són útils.

Redacció La Clau

Deixa un comentari