Cinc aspectes del teu vehicle que cal controlar de forma periòdica | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 07/10/2019

Potser siguis dels que es passen el matí de tots els dissabtes ocupant-se a fons del seu cotxe, o pot ser que siguis dels que pensa que mantenir un vehicle és anar a la benzinera quan s’encén un llum taronja en el quadre. En qualsevol cas, a més de fer les revisions anuals i de fer gasolina, hi ha certs detalls del nostre cotxe que seria convenient controlar de forma periòdica i habitual per evitar possibles ensurts.

1. Líquids.
Especialment important si el cotxe «dorm» al carrer. Cal revisar que estiguin correctes els nivells de l’oli —per no fer que els cilindres treballin més del compte—, anticongelant —per mantenir el motor en condicions òptimes—, líquid per als eixugaparabrises —per millorar la visibilitat— i líquid de frens, per evitar excessos de pressió a la frenada. Si aquest últim està per sota del recomanable, no et limitis a omplir-lo: porta’l al taller, perquè pot ser degut a una fuita o a unes pastilles desgastades.

2. Llums.
Verifica sempre que tots els llums del cotxe funcionen correctament, sobretot els de fre, els de posició, els d’encreuament, els llargs i els antiboira. Si observes algun mal funcionament, acudeix al teu taller de confiança i canvia’ls. És important veure i ser vist.

3. Cinturó de seguretat.
Revisa de manera habitual els ancoratges i comprova no només que el cinturó encaixa correctament, sinó que funciona a la perfecció. No oblidis canviar-lo davant de qualsevol trencament o estrip, i també, és clar, si ha hagut d’actuar en algun accident.

4. Pressió dels pneumàtics.
Els experts recomanen vigilar la pressió cada 15 dies. Per conèixer la pressió que ha de portar el cotxe, amb o sense càrrega, el millor és seguir sempre les indicacions del fabricant, que trobaràs en un adhesiu dins el vehicle, sia a la tapa del dipòsit o en un lateral de les portes.

5. Desgast dels pneumàtics.
No et limitis a la pressió: vigila que no hi hagi danys en la goma i que la profunditat del dibuix tingui, com a mínim, 1,6 mm, encara que s’aconsella no baixar mai dels 2 mm. És indispensable per a la teva seguretat, però és que a més estalvies combustible.

 

Redacció La Clau
Font: https://motorgiga.com

Deixa un comentari