Publicat el 18/03/2018

Una empresa de recerca agrícola japonesa d’Okayama ha desenvolupat un plàtan que pot menjar-se amb pell. L’han batejat amb el nom de Mongee Banana, pronunciat ‘mon-gai’, que en l’argot japonès significa ‘increïble’, i es conrea amb un procés de congelació i descongelació extrema.

El portaveu de D&T Farm, Tetsuya Tanaka, explica que la idea va començar com un hobby de recerca per al gestor de desenvolupament tècnic Setsuzo Tanaka i va anar evolucionant. En primer lloc, els científics planten i cultiven plàtans en un entorn de menys de 60 graus sota zero. Després, l’equip els descongela i els torna a plantar en un ambient càlid, d’uns 24 graus positius. El canvi de temperatura anima les plantes a créixer ràpidament i deixa la fruita amb una pell que té una textura com d’enciam, diu Tetsuya.

Segons el web de D&T, aquesta varietat és més dolça que els plàtans tradicionals, amb prop de cinc grams més de sucre per fruita, i la seva pell no és amarga. La companyia només produeix uns centenars de Mongee Banana a la setmana, que entrega als grans magatzems de la prefectura d’Okayama, a l’oest del Japó. Atesos els seus elevats costos de producció, el preu de cada unitat supera els 4 euros, fet que el converteix en un producte molt exclusiu.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari