Publicat el 20/11/2017

La carn d’Angus prové d’una raça bovina originària d’Escòcia que va ser importada als Estats Units el 1873. L’èxit de la seva comercialització en terres americanes li va donar la fama de què gaudeix, i de fet aquest és un dels factors pels quals avui en dia molts creuen que aquesta carn és originària d’allà.

Considerada una de les millors carns del món, juntament amb la de Wagyu o el bou ibèric, els animals són criats en llibertat a extenses pastures durant el primer any i alimentats amb cereals per aconseguir una millor absorció del seu greix, un tractament similar al que tenen els toros de les millors carns que existeixen.

El seu gran benefici és que té una bona quantitat de greixos insaturats, per la qual cosa té poc colesterol.

Pel que fa al sabor, és un tipus de carn que destaca pel seu gust exquisit i la seva suculència, i el seu excel·lent grau de marmorització (que vol dir que el greix està infiltrat en el múscul, proporcionant a la carn d’Angus el seu característic vetejat) fa que la sensació en boca sigui molt tendra i sucosa.

Gràcies al món de l’hamburguesa i les costelles, la carn Black Angus s’ha convertit en una cosa comuna entre les cadenes de restaurants que serveixen carn a la brasa o hamburgueses de gurmet.

 

Marc Buxadé Garcia
(Nomad Gastrobar & Papageno by Nomad)

Deixa un comentari