Caqui, fruita tropical de la tardor | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 09/12/2019

El caquier és un arbre originari del continent asiàtic. Tant la Xina com el Japó es disputen l’honor de tenir l’exemplar més antic, i és que en tots dos països el seu cultiu es remunta a al segle VIII. Va arribar a Europa el segle XIX provinent del continent americà. Avui dia els caquis que consumim es conreen sobretot al País Valencià on, fins i tot, tenen una denominació d’origen.

Existeixen dues varietats de caquis: astringents i no astringents. La primera obliga a esperar que el fruit estigui madur i tou, mentre que la segona, que és la més freqüent, es pot consumir encara que estigui una mica verda.

És recomanable evitar els caquis de color verdós, encara que si són els únics que es troben es poden deixar madurar a temperatura ambient. Un truc per aconseguir que madurin abans és ficar el caqui en una bossa de paper al costat d’una poma o un plàtan.

El caqui és ric en antioxidants. Gràcies a això, és eficaç per lluitar contra malalties degeneratives. A més, millora el sistema immunitari i aporta moltes vitamines essencials per a la salut.

Té el sobrenom de palosanto perquè la seva maduració aconsegueix el seu millor punt al novembre, per la festivitat de Tots Sants.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari