Publicat el 04/05/2006

Tot a l’univers està sotmès a un canvi constant. Nosaltres mateixos, sense anar més lluny, canviem a cada instant a tots nivells. El revestiment del nostre estómac es renova cada cinc dies. La nostra pell és nova cada mes. El teixit del nostre fetge es renova cada sis setmanes. Més del 98% dels àtoms del nostre cos s’intercanvien cada any. Tant és així, que d’aquí a tres anys, seria difícil trobar en nosaltres un sol  àtom dels que ara conformen el nostre ésser.
Així mateix, el nostre entorn no és mai el mateix. La Terra es mou sota els nostres peus a una velocitat vertiginosa. No oblidem que el nostre planeta dóna, cada dia, una volta sobre si mateix i que cada any dóna una volta al Sol. Tots els astres estan sotmesos a moviments de rotació i, així, tot l’Univers. Es tracta d’un canvi constant en un equilibri perfecte.
Aquesta capacitat de canvi dóna noves perspectives a la nostra manera de viure, ja que possibilita el nostre creixement. Si aprofitem els canvis per millorar com a persones, també aconseguirem que el món millori d’una forma global. Si posem les condicions necessàries perquè la nostra vida millori, aconseguirem, de mica en mica, millorar en l’àmbit físic, en l’àmbit mental i en l’àmbit emocional.
Es tracta, doncs, de viure en la consciència de què les nostres passes en situen en llocs diferents i que, tot i que tinguem la percepció de viure immersos en la rutina, no hi ha cap instant exactament igual a un altre. Cada dia tenim la possibilitat de ser persones diferents i, en realitat, ho som. Els altres són, també, diferents a cada instant. Per això, hem de deixar de judicar-nos i judicar els altres, pensant que no tenim remei.
Cada dia és una nova oportunitat per fer allò que creiem que ens farà bé. I, sobretot, cada dia podem fer als altres allò que, fins ara, hem deixat de fer. Les oportunitats són il·limitades.
Des d’aquesta concepció del món, no podem tornar a caure en el desànim, perquè tenim la capacitat de renéixer a cada instant. Tot allò que no hem sigut capaços de fer en el passat, aquí i ara tenim la possibilitat de fer-ho. Res no s’acaba sinó que tot recomença constantment i cada dia ens estrenem com a éssers humans nous i amb tot el potencial en perfectes condicions.
Hem de tenir cura, això sí, del nostre cos, dels nostres pensaments i de les nostres emocions, aprenent a gestionar tots els entrebancs d’una forma eficaç, per aconseguir que l’ésser humà que serem demà sigui millor que el d’avui.

I per aconseguir un món millor, ens hi hem de posar tots, cadascú al seu nivell i d’acord amb les seves possibilitats. I hem de procurar ser capdavanters. No esperem que els altres canviïn per millorar. La nostra felicitat no depèn de la millora dels altres, sinó de la capacitat d’aprofitar el canvi per millorar nosaltres mateixos.

Deixa un comentari