Publicat el 25/05/2022

Cadires de diferents materials ideals per a exteriors.

 

Si tenim un jardí, un pati o una terrassa, quan arriba la primavera hi traslladem part de la vida domèstica. És important, doncs, que disposem dels mobles idonis, i l’elecció de les cadires és fonamental. Segons els entesos, el material amb què estan fabricades és tan important per encertar-la com el disseny i les dimensions.

Les cadires d’exterior estan fetes de diferents materials. Els més comuns són la fusta, les fibres naturals, el plàstic i el ferro. Repassem les característiques de cadascun d’aquests materials.

  • Fusta. Els seients de fusta donen un toc natural i molta calidesa als exteriors. Convé buscar cadires confeccionades amb fustes de bona qualitat, que resisteixin les condicions a què estan sotmeses a la intempèrie. I per evitar que es facin malbé amb el sol i la humitat, cal protegir-les amb olis o productes adients.
  • Fibres naturals. El vímet, el bambú, el rotang, etc., són flexibles i lleugers i, per tant, molt versàtils. Per això les cadires fabricades en aquests materials s’adapten a tota mena d’estils i encaixen bé tant dins com fora de casa. L’únic inconvenient és que són una mica més difícils de netejar perquè entre les trames tenen racons on s’acumula la brutícia.
  • Materials sintètics. Les cadires de plàstic són molt fàcils de netejar i molt resistents. Per evitar que es reescalfin si els dona el sol, compten amb tractaments especials. Pel que fa a les cadires de fibra sintètica, tenen la bellesa i calidesa de les naturals, però són més resistents i fàcils de netejar.
  • Metall. Les cadires exteriors de metall poden ser d’alumini i de ferro. El primer és perfecte per als que busquen cadires d’exterior lleugeres. A més, és un material resistent i no s’oxida ni perd brillantor. El ferro és molt utilitzat a les cadires de jardí pel seu aire campestre i per la seva resistència, però amb el temps poden aparèixer taques d’òxid; una capa de pintura antioxidant les protegirà de la humitat i de la pluja.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari