Publicat el 26/09/2017

Ou de reig. El seu deliciós sabor permet menjar-lo cru, tallat en làmines fines i amanit molt lleugerament amb oli, sal i vinagre balsàmic. A la brasa o fregit també resulta excel·lent.
Mereix ser acompanyat d’un bon cava reserva.

Pinatell. Tenen una àmplia complexitat gustativa i combinen molt bé amb la botifarra catalana, rica en les millors carns de porc i sàviament especiada amb pebre negre.
Aquesta suma de sabors combina a la perfecció amb un merlot, caracteritzat per la seva suavitat sense deixar de ser aromàtic i carnós

Rovelló. De barret ataronjat tan característic, no és difícil trobar-los a les voreres dels boscos camuflats amb la pinassa que els protegeix.
A banda de ser uns bons companys en els guisats de carn, són boníssims cuinats a la brasa de pi i amb una mica d’all picat.
Els rovellons agraeixen molt l’acompanyament de vins ull de llebre (tempranillo) d’edat no excessiva.

Rossinyol. No és que siguin uns bolets de sabor excessiu, però sí són gustosos i apropiats per aromatitzar salses. També resulten ideals en revoltim.
El seu acompanyament idoni ha de ser un vi negre jove amb personalitat i amb aroma de bosc que combini i que s’impliqui profundament, amb el potent sabor d’aquest bolet un cop cuinat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari