Blau Klein, una aposta decorativa de color amb molta força | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 23/10/2019

A l’hora de pintar una habitació de casa o un dormitori, gairebé sempre pensem en colors clars o en tonalitats de blancs. Poques vegades intentem arriscar-nos amb tons cridaners. Tanmateix, triar un color intens aporta molts beneficis estètics a l’ambient, i en el cas del blau Klein és tota una injecció d’energia i vitalitat.

El seu creador, Yves Klein, va ser un artista francès, una important figura dintre del moviment Neo-Dadà. Des de ben jove es va interessar pel món de l’art, observant les combinacions de color que feien els seus pares, que eren pintors. Aquesta fascinació el va dur cap a una tendència nova i avantguardista: la pintura monocromàtica. A la fi dels anys 50, els seus monocroms es centraven en un color blau intens, i el 1960 va patentar un color de la seva invenció que va anomenar International Klein Blue (blau Klein internacional).

El primer que hem de tenir en compte en utilitzar aquest color en la decoració de la nostra llar és que no pot dominar un únic espai, ja que podria saturar-lo. La seva aparició ha de ser de manera anecdòtica, en punts concrets, i mirant de combinar amb el conjunt.

A les parets, hi pot tenir presència, però sense cobrir-les senceres, només un espai limitat i senzill. Sol combinar molt bé amb el blanc, generant un contrast dràstic i contundent.

Les butaques i cadires en aquesta tonalitat transmeten un caràcter alternatiu i molt atractiu. El mateix passa amb el sofà, que es converteix en l’autèntic protagonista del saló si es vesteix d’aquest color tant potent. També es pot utilitzar en punts concrets de decoració com la cambra de bany. La sabonera i les tovalloles poden ser elements de referència importants, igual que una catifa o les cortines.

El blau Klein combina a la perfecció amb blancs, grisos o marrons i ajuda a donar un toc modern i actual a les estances. Queda molt elegant amb mobles de línies clàssiques, però també amb mobles més minimalistes. Fins i tot dona un enfocament innovador i original a l’estil rústic, i és que pintar de blau Klein una porta de fusta, el marc d’una finestra o algun moble en particular enriqueix aquest estil decoratiu.

Si volem donar un aire actual i renovat als espais interiors de la nostra llar, el blau Klein és un color optimista que els aportarà llum i molta vitalitat.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari