Publicat el 11/07/2019

Elisabeth Rodergas i Cols (Súria, 1981), coneguda artísticament com a Beth, és una cantant i actriu catalana amb una destacada trajectòria musical (amb discs en castellà, anglès i català). També ha participat i col·laborat en diferents programes i sèries de televisió. Beth es va fer popular a partir de la seva participació en la segona edició del concurs Operación Triunfo, on va quedar tercera i va ser escollida pel públic per participar al Festival d’Eurovisió de Riga (Letònia) el 2003, amb Dime, que va aconseguir la vuitena posició.

Com va començar la seva vocació per la música?
Doncs des de sempre, des de petita sempre m’ha agradat la música. Els meus pares em van apuntar a l’escola de música del poble i suposo que això va acabar de fer que m’hi entusiasmés.

Quina va ser la seva formació i aprenentatge?
Vaig cursar fins a 3r de llenguatge musical a l’escola municipal de Súria, i també vaig fer 2 anys de piano. I llavors, un cop ja treballant amb les orquestres, vaig fer cant i teatre musical a l’escola Coco Comin de Barcelona. D’altra banda, també he estudiat cursos a Londres i Barcelona.

Què va suposar per a vostè Operación Triunfo?
És difícil de resumir en poques paraules el que va suposar…, però suposo que un trampolí, una manera de donar-me a conèixer i que tothom conegués la meva veu i la meva persona. Va ser un aprenentatge intensiu i un canvi radical a la meva vida. Una gran lliçó i una experiència meravellosa.

I el seu pas pel Festival de la Cançó d’Eurovisió?
L’experiència d’Eurovisió va ser molt intensa. Per a mi va ser un repte i un aprenentatge.

En quin punt de la seva carrera musical es troba?
Actualment estic preparant les cançons del meu següent disc, que si tot va bé veurà la llum el proper any 2020.

Quins projectes de futur té en la música?
El nou disc és el projecte més gran, però sempre tinc idees al cap.
Vull fer un disc d’homenatge a un artista que admiro moltíssim, m’agradaria també fer un projecte musical per a famílies… Moltes coses…

I en altres àmbits professionals?
Segueixo amb la nostra marca de roba infantil, LittleLia, i també en projectes teatrals. També aquest any hem tret un llibre amb la meva mare que es diu NYAM! Cuina, cançons i vida.

Estem molt lluny encara, a la nostra societat, d’aconseguir la igualtat de gènere?
Sincerament, sí, molt lluny. No tant com fa uns anys, cert. Però encara molt lluny, sí.

Què recomanaria a algú que es vulgui iniciar en el món de la música?
Recomanaria paciència, perseverança i saber bé què és el que es vol. Estimar l’ofici i no deixar mai de gaudir-ne.

L’11 de juliol la Beth Rodergas farà un concert, dins el festival Remor de Teià, solidari amb la Fundació Vicki Bernadet —que treballa en l’atenció integral, la prevenció i la sensibilització dels abusos sexuals a menors comesos en l’àmbit familiar i de l’entorn de confiança del nen o nena— i s’hi destinarà la recaptació íntegra.

La Beth Rodergas explica «Pel que fa a nosaltres, serà un concert acompanyada del pianista surienc Mateu Peramiquel, en el qual oferirem un repertori que combinarà cançons dels meus treballs amb versions d’artistes que jo admiro».

 

Entrevista: Albert Calls

Deixa un comentari