Publicat el 29/09/2018

Gràcies al seu alt contingut en minerals, produeixen en la sang un efecte alcalinitzant i poden depurar el nostre sistema dels efectes àcids de la dieta moderna. També poden ajudar a dissoldre greixos i dipòsits de mucositats que apareixen en el cos a causa d’un excés de greixos saturats i productes lactis.

Les verdures del mar contenen un 25% més de minerals que la llet, tot i que virtualment no aporten calories. Són riques en vitamines A, B, C, D3, E, K i, en menys quantitat, B12 (que difícilment s’obté amb aliments d’origen vegetal).

Les algues, a més d’utilitzar-les com a aliment, també poden ser un complement per reforçar els ossos, les ungles i els cabells, per aprimar, per millorar la circulació sanguínia, per baixar el colesterol, en les anèmies, per a problemes hormonals, en l’osteoporosi, en l’hipotiroïdisme, per ajudar en els processos de desintoxicació, etc.

Quant a la ració de consum, en ser aliments molt concentrats, el consum d’uns 10 grams d’algues per dia és suficient per assegurar-nos una aportació suficient de minerals i d’algunes vitamines.

És important, però, que les persones amb hipertiroïdisme en moderin el seu consum per la seva riquesa en iode, i també les persones hipertenses o amb problemes de cor degut al seu alt contingut en sodi.

Actualment existeixen una cinquantena d’espècies que són comestibles, tot i que en la nostra cultura les més conegudes no arriben a la desena. Les més conegudes són:

Nori: molt coneguda per la seva utilització en l’elaboració de l’embolcall del sushi.

Kombu: que s’utilitza per a l’elaboració de sopes. Al Japó s’utilitza per fer el brou dashi.

Wakame: es comercialitza dessecada i salada, i cal dessalar-la abans de consumir.

Espagueti de mar: té una morfologia allargada i plana, com una tallarina, i és una de les més versàtils en la utilització dins la cuina.

Dulse: és de cultiu atlàntic, de color vermell i es pot consumir tant crua com cuita.

Molsa d’Irlanda: té un gust força neutre i s’utilitza per les seves propietats gelificants.

Cochayuyo: té un aspecte força diferent de les altres algues. Les seves fulles carnoses i de gust intens eren utilitzades per les tribus indígenes americanes. S’utilitza a trossets per a l’elaboració de sopes o pastes.

Hiziki o hijiki: tenen un color fosc i el seu aspecte recorda a petits tronquets de liquen. Té un gust intens i s’utilitza en petites quantitats.

Agar-agar: no té un ús culinari destacat, ja que és una alga de gust neutre. Sí que s’utilitza per fer gelatines. És allargada i transparent. La podem trobar sencera, en flocs o molta.

 

Reacció La Clau

Deixa un comentari