Publicat el 26/02/2018

En un moment on l’especialització esportiva és tan clara i comença cada cop abans, saber els beneficis que comporta que els nens i nenes facin tasques multiesportives és de vital importància. Tendim a especialitzar massa aviat els nostres fills i filles: comencen a fer un esport i deixen la resta d’esports o activitats esportives de banda, i això és un greu error en tots els aspectes. És per això que volem destacar els beneficis de practicar altres esports de forma simultània:

Hi ha estudis que han demostrat que la pràctica de diferents esports des de ben joves permet un millor desenvolupament atlètic i motor i augmenta l’habilitat per transferir competències molt útils, adquirides en altres disciplines, així com la confiança i la motivació, i que en molts casos possibilita carreres esportives més llargues.

Els nens i nenes que comencen aviat a practicar diferents esports tendeixen a ser més creatius, desenvolupen patrons més complets en la presa de decisions i reconeixen una millora en altres patrons motors.

Practicar més d’un esport ens garanteix que es pugui jugar pel simple fet de jugar, sense necessitat d’enfocar el joc o la pràctica esportiva a ser el millor. D’aquesta manera traiem la pressió per millorar i ens centrem a gaudir. Quan els infants s’ho passen bé jugant, desenvolupen, gairebé sense adonar-se’n, habilitats motores, creatives i emocionals.

Segons un estudi fet l’any 2013, el 88% dels atletes de la NCAA (Lliga Universitària dels Estats Units) havien practicat més d’un esport en la seva infantesa.

Un exemple més proper el trobem en l’Escola Balcànica, on els nens i nenes no s’especialitzaven fins als 14 anys. Durant molts anys, l’antiga Iugoslàvia competia amb totes les potències mundials en molts esports col·lectius, i avui dia trobem petits països hereus d’aquella Iugoslàvia que encara són potències mundials en alguns esports.

Per tant, aprofitem les oportunitats de les vacances escolars per provar altres esports. Els nostres fills i filles ens ho agrairan. Potser no immediatament, però en el futur segur que sí.

 

Piscina municipal
de Cabrera de Mar

Deixa un comentari