Publicat el 26/01/2017

La paraula ‘acupuntura’ descriu un conjunt de procediments que impliquen l’estimulació de certs punts anatòmics. És una teràpia que ha estat practicada a la Xina i altres països asiàtics des de fa milers d’anys, i avui en dia també és molt coneguda en el món occidental.
Moltes persones recorren a l’acupuntura com a teràpia alternativa per alleujar diferents afeccions i millorar la seva qualitat de vida.
Aquesta teràpia consisteix en la inserció de fines agulles en certs punts del cos; mitjançant aquesta acció es pot augmentar l’energia vital de les persones i expulsar o dispersar els factors patògens que causen les malalties.
Segons estudis realitzats, el cos disposa d’una espècie de camins que es coneixen com a meridians, punts per on circula l’energia. És per aquest motiu que les paraules ‘ying’ i ‘yang’ cobren sentit amb aquesta tècnica. Es coneixen amb aquests noms les energies oposades que es necessiten i complementen, l’existència d’una depèn de l’existència de l’altra. El yang és una energia lluminosa i positiva que es presenta d’una manera intensa, i el ying és una llum passiva i negativa. Són un símbol d’harmonia, motivat per l’equilibri que produeix la interacció de les dues energies.
L’acupuntura no només alleuja dolors, sinó que també té la capacitat d’eliminar símptomes i malalties. En general incideix molt positivament en el sistema immunitari, en el sistema nerviós, sistema sanguini, ossos i articulacions, en la sensibilitat i fins i tot psicològicament. Per aquestes raons s’utilitza tant per tractar dolors físics com altres problemes en els quals influeix més la ment, com l’ansietat, el fet de deixar de fumar o les dietes per aprimar-se.
L’acupuntura és un mètode de cura progressiu: la recuperació o millora no és immediata, sinó que es produeix a mesura que avancen les fases del tractament fins a arribar al resultat desitjat.

Redacció La Clau

Deixa un comentari