Publicat el 24/06/2018

És innegable que a tots ens agrada la música. No hi ha cultura que no hagi creat els seus propis estils. La música ajuda a gaudir del present. Quan cantem, no pensem, només sentim. La música permet experimentar plaer, i això té un fonament físic perquè ajuda a augmentar els nivells de serotonina, el neurotransmissor que regula l’estat d’ànim.

A través del cant s’alliberen tensions i s’expressen emocions; el cant ajuda a relaxar-se i connectar amb els altres quan es fa en grup.

La música afavoreix la relaxació, allunya els mals pensaments i submergeix les persones en un estat d’harmonia mental. Es pot dir que és un aliment que porta alegria, pau i expectativa del bé, i que la bellesa del so penetra en el més profund de l’ésser.

Cantar també proporciona múltiples beneficis als infants: nodreix el cervell, estimula la memòria i la concentració, ajuda a desenvolupar la parla, els relaxa, els fa més sensibles… Pel que a fa a les persones grans, els aporta un munt de beneficis en diversos àmbits: cognitiu, físic, social, emocional i espiritual. Té efectes positius en les habilitats verbals, la memòria, l’atenció i la creativitat, i fomenta la participació, l’autoestima, la coordinació i la mobilitat física.

Amb els anys, els nostres gustos van canviant, però tots tenim cançons que han marcat els moments importants de la nostra vida. La música ens fa sentir bé, ens dona pau o per contra energia, porta records o noves sensacions, i ens fa sentir-nos millor en molts aspectes.

I per a un bon descans, el més recomanable és escoltar música tranquil·la i alegre uns trenta minuts abans d’anar a dormir. Hi ha multitud d’estudis que recomanen escoltar determinades peces de música clàssica a causa de les sensacions que desperten en el nostre cervell. També funcionen molt bé les melodies de meditació de cultures orientals i amazòniques, que sempre han estat més conscients del paper de la música per millorar la qualitat de vida

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari