Publicat el 17/11/2016

La fibra no només és un element regulador del trànsit intestinal, sinó que també té efectes protectors davant de nombroses disfuncions.
La fibra és la part no digerible dels vegetals, i tant les fruites (com el kiwi, la taronja, la pinya i la pruna) com els llegums, les verdures (bledes, espinacs, carxofes o col) i els cereals en són bones fonts. Però els campions de fibra del rebost són el segó de blat, el lli i els farinacis integrals (arròs, pasta…).
Encara que la fibra no es pugui pair, fermenta en part al còlon i dóna com a resultat un seguit de gasos que nodreixen les cèl·lules intestinals. D’aquí provindran alguns dels seus beneficis, com són la regulació o el manteniment de la flora intestinal. En definitiva, la fibra, per la seva naturalesa i pels processos que pateix dins l’organisme, té una sèrie d’accions positives per fer front a algunes malalties:
Restrenyiment. La seva capacitat d’absorbir aigua augmenta la mida del bol alimentari i fa que hi hagi més moviments intestinals.
Malalties cardiovasculars. Es poden millorar amb la fibra, en part perquè ajuda a tenir els greixos en sang més regulats.
Diverticles de còlon i hemorroides. La fibra té un paper protector davant aquestes dues malalties, generalment provocades per fer una força excessiva a l’intestí per evacuar.
Obesitat. La fibra no aprima directament, però sí que fa que s’absorbeixin menys nutrients de la dieta i que es tingui més sensació de sacietat.
Segons aconsellen els nutricionistes, s’han de consumir com a mínim 25 g de fibra al dia per poder gaudir d’una alimentació equilibrada i en definitiva d’una millor salut.

Redacció La Clau

Deixa un comentari