Begudes de sobretaula | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 14/02/2020

Les begudes digestives són beneficioses després d’un àpat copiós, perquè els licors tenen una concentració alta de sucre i alcohol, que accelera i facilita el procés digestiu.

No és fàcil determinar quin licor és el millor, perquè hi ha moltes varietats i els gustos de les persones també són molt diferents. Hi ha qui amb un cafè o una fruita en tenen prou. Tot seguit, però, us indiquem les begudes més comunes que ens poden ajudar en el procés digestiu:

Vi dolç
Es pot servir sol, amb postres o amb un plat de formatges o fruita. S’elabora amb un most molt ric en sucres.
El vi pot ser blanc, com el moscatell; rosat, o negre, elaborat amb garnatxa.

Brandy
És un aiguardent que s’obté amb la destil·lació del vi.
Els més coneguts són l’armanyac i el conyac, i se sol servir en una copa petita o bé en una copa de mida gran però amb poc líquid.

Begudes fredes
També hi ha qui prefereix un combinat fred, després de menjar, elaborat amb una beguda alcohòlica i una tònica, com el gintònic, o bé amb un refresc, o bé combinada amb sucs de fruita.

Licors
En general són cremes líquides una mica dolces i seques amb gust de fruites, herbes o espècies. S’han de servir en copa petita. Sovint, els licors també s’utilitzen per preparar còctels o receptes de cuina.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari