Publicat el 04/03/2017

Al llarg dels darrers anys, una de les tendències en decoració que s’ha anat imposant és la de fusionar estils. Però no tots combinen; per exemple, els mobles colonials poques vegades queden bé amb els rústics. El secret perquè la mescla funcioni és que siguin estils molt diferenciats. Aquest és el cas del clàssic i el modern, que ben fusionats poden donar resultats espectaculars. Com barrejar l’estil clàssic amb el modern?

Per aconseguir-ho, només cal tenir en compte els següents consells:

Defineix un estil principal i un altre de secundari.
El truc per combinar tots dos estils consisteix a fer que un d’ells predomini en l’estança, amb el mobiliari o els elements principals, mentre que l’altre ha de basar-se únicament en els accessoris i els petits detalls.

No abusis dels elements decoratius.
No convé sobrecarregar la casa amb peces de tots dos dissenys, ni tampoc amb massa colors o estampats. És millor utilitzar poc mobiliari, accessoris en colors clars i teles llises o amb estampats senzills.

Restaura mobles antics.
Una manera fàcil d’aconseguir-ho és amb una bona capa de pintura en tons llisos i neutres. Això donarà un toc més actual al teu vell mobiliari de fusta.

Aprofita els elements arquitectònics.
Columnes, bigues de fusta, motllures, parets de maó… ajuden a combinar els dos estils contrastant aquests elements amb la decoració moderna.

Planifica.
No compris impulsivament mobles o articles decoratius sense tenir clara la seva ubicació dins de casa. El resultat serà caòtic.

Finalment, és important remarcar que si volem fusionar estils mai no hem de fer-ho amb més de dos. Si es barregen mobles ètnics, retro i contemporanis, el resultat serà un ambient sobrecarregat, tot i que fem servir poques peces.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari