Publicat el 17/06/2017

Reimagine Food, empresa d’innovació alimentària, preveu invertir entre 2,5 i tres milions d’euros per poder obrir el centre, que es dedicarà a investigar noves tecnologies i models de negoci en el sector alimentari.

Les instal·lacions del Barcelona Food Hub, que té previst obrir les seves portes aquesta tardor al districte del 22@, al barri del Poblenou, tindrà 1.400 metres quadrats, que s’aniran ampliant fins a arribar als 4.000 en dos anys. El centre aspira a convertir-se en el Silicon Valley de l’alimentació, i entre els seus principals objectius es troba promoure la creació d’iniciatives per repensar el sector de l’alimentació i compartir el talent i la innovació.

El projecte, que pretén ser pioner en la investigació alimentària a tot Europa, té entre els seus principals patrocinadors empreses internacionals de prestigi com Samsung, Google, Metro i Telefónica.

El Barcelona Food Hub estarà dividit en diferents àrees d’experimentació i laboratoris. Un dels espais més destacats serà la zona de recerca anomenada Taste of Tomorrow, que es dedicarà a investigar sobre el futur dels aliments i l’aplicació de tecnologies disruptives en el sector de l’alimentació i la gastronomia, com ara la impressió 3D, la intel·ligència artificial i la realitat virtual, així com línees d’investigació sobre menjar ingràvid o per a fumar. També disposarà d’un restaurant on es podran degustar els resultats de les empreses i centres de recerca, una cuina futurista, un espai de cultiu vertical, una acadèmia destinada a cursos de formació i tallers monogràfics, un auditori, una àrea per a projectes d’incubació i d’acceleració, i fins i tot un supermercat per mostrar les propostes més revolucionaries del sector.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari