Publicat el 03/03/2017

 Balayage o ‘metxes’ californianes? Quines són les diferències?

Una bona manera de donar llum als cabells és fer servir tècniques de coloració com els blens californians o el balayage. La primera és força coneguda i són moltes les famoses que els llueixen en les seves diverses variants. El balayage en canvi és menys popular, tot i que comença a imposar-se gràcies a les seves virtuts.

Les diferències entre els dos sistemes de coloració són moltes i s’evidencien tant en el resultat com en el procediment:

El balayage. Es tracta d’una tècnica francesa que va posar-se de moda en els anys 90, consistent a aconseguir una distribució uniforme de lluminositat en la cabellera. La paraula balayage significa ‘escombrar’, i és precisament escombrant el color des de l’arrel fins a les puntes com s’obté un aspecte natural i lluminós. Això és fa mitjançant una brotxa amb la qual s’aplica el tint o decolorant en els flocs; després es col·loca un cotó a sota de cada un per no tacar la resta de cabell. En acabat, es cobreix la cabellera amb film transparent i es deixa actuar. Al balayage es barregen diversos tons i no es fa servir paper d’alumini. El resultat és un cabell brillant com si hagués absorbit el sol de l’estiu.

‘Metxes’ californianes. El seu inventor va ser l’estilista francès Jean Dessange, a qui, als anys setanta, se li va ocórrer aplicar més quantitat de producte en les puntes i degradar cap a l’arrel del cabell. Així va aconseguir un efecte d’aclarit natural que imita el dels raigs solars en les cabelleres de les surfistes de les platges de Califòrnia. Aquesta tècnica aporta molta llum al cabell i suavitza les faccions de la cara.

Com es pot veure, són dues tècniques ben diferenciades. Les ‘metxes’ californianes es fan de mitjana cabellera fins a les puntes, i acostuma a veure’s el contrast de color dels blens amb la base del cabell. El balayage,en canvi, es realitza des de l’arrel fins a les puntes i busca un efecte suau i natural. Per aquest motiu, els blens amb balayage tenen un degradat més progressiu, subtil i uniforme, mentre que els californians busquen imitar l’aclarit natural de les puntes per efecte de l’aigua i el sol de l’estiu.

Deixa un comentari