Publicat el 28/10/2019

Primerament, i a banda de les tendències del moment, s’hauran de valorar els propis gustos i preferències, així com les característiques de l’habitatge.

A tenir en compte:

Necessitats. El primer i més important és pensar en les necessitats, tant presents com futures. Per exemple, si es viu amb parella i es té pensat tenir fills a curt o mitjà termini, seria una bona idea destinar una de les habitacions a la cambra del futur nadó, o si es menja sempre a casa i a més es tenen convidats amb freqüència, cal pensar en una taula de menjador gran…

Funcionalitat. Tal com assenyalen els experts, un espai perfectament decorat és aquell que combina de manera òptima l’estètica i la funcionalitat per poder moure’s còmodament en el dia a dia, motiu pel qual s’ha de posar especial atenció a la distribució. Cal tenir en compte que la llum natural ha de circular amb fluïdesa, procurant evitar obstacles com poden ser cortines espesses, mobles alts…

Materials i qualitat. Un cop ja s’està segur de l’ús que es donarà a cada espai, serà el moment de triar els materials que millor s’hi adaptin. Si us agrada el toc de calidesa que aporta la fusta, podeu animar-vos amb un terra laminat efecte fusta; l’acabat és pràcticament el mateix que el de la fusta natural, encara que aquest material és més resistent.

Aïllament. Un dels aspectes més importants a l’hora de decorar la casa té a veure amb l’aïllament, tant acústic com tèrmic. Segur que us interessa estar a casa amb tranquil·litat, en silenci i, a més, no haver de posar l’aire condicionat o la calefacció a totes hores.

Doncs bé, per aquest motiu es pot instal·lar farciment aïllant a les parets i apostar per unes finestres de PVC amb doble vidre i cambra d’aire. Són solucions senzilles que ajudaran en gran mesura a reduir els sorolls indesitjats i mantenir la temperatura de la llar.

Il·luminació. En l’àmbit de la decoració la il·luminació és un dels aspectes més importants de tots. A més d’afavorir la circulació de llum natural cal prestar atenció a la llum artificial. Cal col·locar un llum de sostre a cada estança i, a més, focus de llum en punts estratègics. Per al bany podeu animar-vos amb un mirall amb llum LED, que a més de ser molt pràctic aporta una atmosfera d’allò més agradable.

Altres opcions a tenir en compte. Les parets, millor de colors clars, com el blanc, gris o beix. Quant als mobles, millor que siguin en tons neutres. La combinació de parets en blanc i mobles de fusta clara sempre funciona molt bé.
Els miralls també són un element important en la decoració de la llar. En podem posar a totes les estances, inclosa la cuina, per aconseguir més amplitud, lluminositat, profunditat o continuïtat.

 

Redacció La Clau
Font: http://vivirhogar.com

Deixa un comentari