Art i cuina es fusionen en un receptari inspirat en el Thyssen | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 16/12/2018

El Thyssen en el plato és el títol d’un llibre de receptes configurat per 25 plats de xefs de renom, inspirats en les pintures que acull el museu madrileny. Els cuiners van ser convidats pel Museu Nacional Thyssen-Bornemisza a recórrer les seves sales per triar una obra i realitzar una recepta. Segons explica el museu al seu web, «no es tracta d’una translació literal de l’obra al plat, sinó d’una inspiració que pogués aparèixer a través de la temàtica de l’obra triada, la textura del material utilitzat per l’artista, els colors…». És per això que cada recepta s’acompanya d’un breu text on l’autor explica per què ha triat l’obra i quins elements del quadre l’han portat a crear-la.

Els cuiners que han participat en el llibre són: Andoni Luis Aduriz, Samy Alí, Víctor Arguinzoniz, Juan Mari i Elena Arzak, Sura Ascaso, Oriol Balaguer, Martín Berasategui, Juan Manuel de la Cruz, Quique Dacosta, Andrea Dopico, Lucía Freitas, Gonzalo García, Luis G. Búa, Diego Guerrero, Sacha Hormaechea, Ángel León, Roberto Martínez Foronda, Paco Morales, Toño Pérez, Albert Raurich, Roberto Ruiz, Carme Ruscalleda, Jesús Sánchez, Ricardo Sanz, Paco Torreblanca i Manuel Urbano.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari