Publicat el 13/01/2022

Arrugues al coll i l’escot, trucs per a aquestes zones delicades

 

Juntament amb les mans i el rostre, el coll i l’escot són grans delators del pas del temps, asseguren els experts en bellesa. Tot i així, es cuiden molt poc i això que són dues zones on la pell és més fina i té menys col·lagen, elasticitat i glàndules sebàcies. Cal, doncs, prendre bona nota de les estratègies que donen els professionals per tenir cura d’aquestes zones tan delicades.

 

El primer que cal tenir present és que el coll és una zona amb una pell que tendeix a despenjar-se i formar arrugues a la part baixa, mentre que l’escot té una pell més fina, que s’exposa molt al sol i que, per aquest motiu, pot veure’s envellida i amb taques pels seus efectes. Per això, a la zona del coll els nostres esforços hauran de focalitzar-se a pal·liar la pèrdua d’elasticitat i la flacciditat. A l’escot, en canvi, ens centrarem a evitar el deteriorament de l’aspecte de la pell com a conseqüència de factors externs.

Els experts recomanen iniciar-se amb tractaments preventius a partir dels 35 anys i combinar-los amb cosmètica hidratant, sense oblidar mai la protecció solar. Consulta amb el teu farmacèutic quins productes són la millor opció per a tu i com has d’incorporar-los a la teva rutina, tenint en compte les pautes que donen els especialistes:

  • Hidratar bé la pell. La pell seca és més propensa a envellir, per això cal no oblidar hidratar el coll i l’escot cada dia, ja sigui amb un sèrum o amb una essència i una bona crema humectant. Si contenen ingredients antiedat com retinol, vitamina C, àcid hialurònic o pèptids, molt millor, ja que estimulen el col·lagen i l’elastina i regeneren el teixit.
  • Fer servir cosmètics específics. La crema facial no pot ser la mateixa que la que utilitzem per al coll i l’escot perquè tenen característiques diferents. Utilitza cremes especials per a aquestes zones, que els proporcionin elasticitat, ja que una pell elàstica s’arruga menys.
  • Utilitzar exfoliants adients cada 21 dies. Aquest procés pot resultar agressiu per a la pell de l’escot i del coll, així que ha de ser controlat i no gaire agressiu. Es pot usar un exfoliant de micropartícules i aplicar-lo amb massatges suaus.

A més de les cures que es poden fer amb la cosmètica, els entesos adverteixen de la importància de prestar especial atenció als nostres hàbits de vida, com ara practicar esport amb una bona subjecció als pits, dormir panxa enlaire perquè l’escot no s’arrugui i acabar les dutxes amb raigs d’aigua freda al coll i l’escot que activin la circulació sanguínia i millorin el to cutani. Fer gimnàstica facial també és molt recomanable, ja que es tracta d’exercicis que estimulen la circulació sanguínia, l’oxigenació dels teixits i l’enfortiment de la musculatura.

Redacció La Clau

Deixa un comentari