Publicat el 17/05/2018

L’arquitectura i el disseny no deixen mai de sorprendre’ns amb enginyoses solucions constructives que revolucionen els espais domèstics. Una de les darreres creacions que ens ofereixen ara són les cases plegables, tota una innovació en el concepte de l’habitatge.

M.A.DI., sigles de l’italià Modulo Abitativo Dispiegabile, és un projecte de l’estudi italià Madihome que permet instal·lar una casa en poc temps, en gairebé qualsevol part del món i amb totes les comoditats d’una llar.

La seva construcció es basa en una tècnica de plegat, com les tendes de campanya de tota la vida. Aquest sistema fa que es pugui triar si la convertim en un habitatge temporal o en una residència permanent, ja que podem plegar-la i traslladar-la a un altre lloc, o bé deixar-la guardada com un mòdul compacte.
El fabricant també dona l’opció als compradors de personalitzar-la i triar diferents mides i materials. Mitjançant la unió de diversos mòduls es poden afegir estances que faran més gran l’habitatge original. La versió bàsica és de 26 m2, però es pot personalitzar per arribar fins a prop dels 100 m2. Els models bàsics es lliuren amb totes les instal·lacions elèctriques i les connexions per a la cuina, i inclouen un bany equipat.

Tot i que M.A.DI. és una casa que es transporta plegada, en desplegar-se esdevé una sòlida estructura en tan sols sis hores i pot estar a punt per viure-hi en només dos dies. A més, atès que no necessita ser construïda sobre una superfície cimentada, l’impacte en l’entorn és nul.
L’alta estandardització del procés de producció i la seva estructura d’acoblament sense ciments permeten disminuir el cost habitual d’una d’aquestes construccions. Per això poden trobar-se models a partir de 28.000 euros.

 

Redacció La Clau
Fotos: https://www.madihome.com/

Deixa un comentari