Publicat el 28/10/2020

Fins no fa gaire, es tenia la falsa idea que els arcs a l’interior dels habitatges eren exclusius d’ambients colonials, rústics o clàssics. Tanmateix, el pas del temps ha demostrat que aquests elements constructius s’integren de manera esplèndida en qualsevol tipus de decoració, fins al punt que poden arribar a ocupar un paper estel·lar en les cases i pisos més moderns.

Si un habitatge disposa d’arcs al seu interior ens beneficia en dos aspectes:

La distribució d’espais. Un arc interior permet separar visualment zones sense necessitat de tancar-les. En lloc d’aïllar ambients com, per exemple, el rebedor, el menjador o l’estudi, podem emmarcar-los dins d’un espai més gran, fet que donarà sensació d’amplitud i lluminositat.

La potenciació de l’estètica. Els arcs permeten potenciar l’estètica que més ens agradi. Les opcions són moltes, ja que n’hi ha de molts tipus: de mig punt, rebaixat, apuntat, de tres centres o el·líptics… Tant si són d’origen com si els incorporem a la decoració, els diferents estils i materials aconseguiran que tinguem l’estètica que busquem per a la nostra llar.

Els arcs interiors poden lluir en els ambients de diverses maneres i proporcionar efectes decoratius força dispars. Si el que volem és que tinguin un gran protagonisme, el millor és que llueixin un acabat diferent al de parets i sostres. En canvi, si ens agrada més crear efectes subtils haurem de pintar-los de blanc i centrar el focus visual en la part superior de la paret.

Si disposem d’un habitatge clàssic, podem aprofitar que la barreja d’estils està molt en voga per crear un projecte d’interiorisme contemporani que ressalti els arcs com a part de l’espai, un element més de la seva arquitectura. Com més autèntics i naturals, més valor afegiran a l’ambient.
En el cas que la nostra llar no disposi d’arcs interiors però ens agradi com queden, sempre hi ha la possibilitat de fabricar-los amb materials que els reprodueixin. L’habitual és que es facin de fusta, pedra natural o guix. Aquesta darrera opció ofereix l’avantatge de poder triar el model que més ens agradi i que millor s’ajusti a les característiques espacials del nostre habitatge. Cal remarcar que això requereix la intervenció d’un professional per construir-los de manera correcta, des d’un punt de vista tècnic i arquitectònic.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari