Publicat el 27/07/2005

Ara sí que ja estem a la recta final.
El mes d’agost a dues passes ens ofereix la possibilitat de canviar de vida per un període que ens permetrà restituir tota l’energia que hem anat esmerçant durant el curs.
Procurem programar unes vacances prou variades perquè, d’una banda, ens permetin refer-nos i, de l’altra, ens ofereixin la possibilitat de provar noves experiències, de conèixer nous indrets, d’encetar noves relacions. Però, sobretot, procurem donar festa a la nostra ment.
La ment és, en moltes ocasions, el nostre pitjor enemic. Aquell que no ens permet gaudir plenament del present, perquè massa sovint ens manté entortolligats en les serpentines del passat i del futur. El temps de vacances pot ser un bon moment per posar-la a ratlla i ensenyar-li que no ha de condicionar la nostra vida.
La millor manera de treure protagonisme a la ment, és donant tot el protagonisme al cos. El cos és l’eina que ens permet gaudir, per tant, tinguem-ne una cura especial, durant aquestes vacances. Oferim-li la possibilitat de relaxar-se, de submergir-se en aigua, d’assolellar-se amb moderació, d’alimentar-se adequadament, d’afectar-se amb els millors paisatges, amb els millors encontres, amb la millor convivència.
Així, aconseguirem posar el cos a punt i, alhora, ensinistrar la nostra ment, perquè quan reiniciem el curs faci la feina que li toca i no ens emmascari la vida amb els seus fantasmes.
Preparem-nos per una convivència més estreta amb la família, procurant en tot moment llimar aspreses, procurar fer feliços aquells que ens envolten, escollir activitats que facin gaudir tothom, sense voler imposar només les nostres preferències.
Massa sovint, quan volem aconseguir canvis en la nostra manera de fer i de projectar-nos, la feina del dia a dia no afavoreix el nostre creixement. En canvi, si ens ho proposem, una declaració de bones intencions per les vacances, pot arribar a canviar la nostra vida. Podem adquirir un major grau de consciència del nostre cos, que ens permetrà enfocar la nostra vida futura d’una forma molt diferent.
El cos és, sense cap mena de dubte, el nostre gran mestre. Tenint-lo present mai més no anirem a remolc de la nostra ment.

Permetem-nos, doncs, aprofitar les vacances d’enguany, per ser persones més completes, més felices, més amoroses. I, sobretot, no oblidem que la millor forma de créixer rau en l’interès primordial de fer feliços tots aquells que ens envolten. Només això, fa que la nostra ment perdi protagonisme i es posi al seu lloc. Diríem, doncs, que la solució és estimar en tot moment. Estimar el nostre cos i tot allò que ens envolta. Que tingueu unes bones vacances.

Deixa un comentari