Publicat el 02/12/2021

Aperitius per als àpats nadalencs que pots deixar fets el dia abans

 

Quan planifiquem els menús de les festes de Nadal, uns dels plats que més solen amoïnar-nos són els aperitius. No obstant això, els professionals de la gastronomia afirmen que són la part més fàcil d’elaborar, ja que la majoria es poden tenir preparats prèviament.

 

  • Canapès Es pot tenir la coberta preparada abans per muntar-los a l’últim moment i que la base no s’estovi.
  • Aperitius de pasta de full, cassoletes, massa de pizza… Utilitzar qualsevol d’aquestes bases permet poder fer abans el farciment i, arribat el moment, muntar i enfornar.
  • Aperitius de marisc i peix El salmó fumat és molt versàtil a l’hora de fer aperitius, com també ho són la brandada de bacallà, els seitons en vinagre, els llagostins i els musclos. Un aperitiu fresc i molt lleuger són els pebrots del piquillo farcits de salpicó de marisc.
  • Aperitius de verdures i fruites Són perfectes per deixar preparats amb antelació i donen molt de joc en elaboracions salades: préssecs farcits, broquetes i amanides de fruites amb vegetals, endívies amb formatge, pastissos freds de verdures… Els canapès de formatge, codonyat i nou són una delícia, com també ho són els bombons de pernil serrà i codony que, a més, són molt fàcils de preparar.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari