Publicat el 14/05/2022

El reglament municipal determina on es pot aparcar la moto a la ciutat sense rebre multes.

 

Sens dubte, agafar la moto en una ciutat és una opció que ens permet un transport ràpid, lleuger i amb més facilitat per aparcar que amb el cotxe.

On es poden aparcar les motos de manera que no suposin cap problema per a ningú i que alhora ens evitin les sancions per infraccions de seguretat vial?

Segons el Blog del RACC, el millor, sempre que sigui possible, és trobar lloc en una plaça d’estacionament per a aquest tipus de vehicles. Només les motocicletes poden ocupar aquestes places, cosa que en facilita l’accés i la seguretat.

D’altra banda, si es deixa la moto a la vorera cal tenir en compte que és l’espai pel qual circulen els vianants. A més, s’ha d’aparcar en voreres amples de més de tres metres, en les estretes no s’hi pot. I també hem de mirar de no bloquejar elements del mobiliari urbà.

Altres suggeriments importants són no deixar la moto travessada enmig de la vorera, sinó en paral·lel, i just al costat de la vorada; no bloquejar un pas de vianants; no lligar-la a arbres, fanals o papereres; no bloquejar accessos ni deixar-la en doble fila, i no envair els carrils bici. I sempre, sempre, atendre els senyals i la reglamentació.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari