Publicat el 19/07/2020

No podem aturar l’envelliment, però podem atenuar els símptomes o efectes del pas del temps sobre la nostra pell: color apagat, taques, sequedat, arruguetes…

Amb l’edat el to i la qualitat de la pell canvien: es redueix l’àcid hialurònic i les fibres de col·lagen són cada cop menors. Aquest efecte és el responsable de l’aparició d’arrugues, el canvi en el to de la pell i la pèrdua progressiva d’elasticitat i tonicitat.

La neteja de la pell del rostre és un factor vital per tenir una pell sana, a ple rendiment. Cada cop tenim més productes que contenen lípids, àcids i extractes naturals que a més de retirar la brutícia i la resta de maquillatge protegeixen de la dessecació. Al contrari que les cremes, els sèrums tenen una formulació molecular més baixa i una textura més lleugera que els permeten penetrar amb més facilitat. El mateix passa amb les ampolletes, que tenen una concentració alta en actius. Són fàcils d’aplicar tant de dia com de nit i duren bastant.

Els actius més valorats pel seu efecte antienvelliment són l’àcid hialurònic, el retinol, el coenzim Q10 i la vitamina E. Tots estimulen la producció de col·lagen i per tant augmenten l’elasticitat de la pell. Si us agraden els components naturals, penseu en l’oli de llavor de raïm, l’oli d’argània, l’alvocat, la rosa mosqueta…

Per acabar, tot això us permet pensar de cuidar-vos la pell amb cremes, però també heu de pensar en l’interior: porteu una dieta sana, baixa en sucres i greixos, mengeu quan tingueu gana i no per compromís, sempre productes naturals…, i feu alguna activitat fora de la feina que us faci moure, ja sigui fer esport, caminar o fer estiraments o meditació. Penseu globalment, actueu localment.

 

MLeBé

Deixa un comentari