Anna Lleonart Miró. Escriptora | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 10/05/2017

Anna Lleonart Miró (Mataró, 1967), ha cursat estudis de Novel·la, Llenguatge Literari i Tècniques Editorials a l’Aula de Lletres i a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Guanyadora del III Premi Nostromo de Novel·la amb el seu llibre Mi marido, su velero y yo. La podeu seguir en el seu bloc a annalleonart.com.

Què hi trobarà el lector, a Cuaderno de Coyoacán?
A partir d’aquestes històries, la novel·la es planteja fins on som capaços d’arribar perseguint un desig. Es planteja l’abisme que hi ha entre una il·lusió i la realitat. Es planteja, també, la dificultat amb què encarem el fet d’haver de conviure en una cultura diferent a la nostra. I, sobre tot, parla de la immensitat de la Ciutat de Mèxic, que amb la seva forta personalitat esdevé un personatge més de la novel·la.

Han passat molts anys des del seu darrer projecte literari…
Sí, i tant, la meva primera novel·la publicada  Mi marido, su velero y yo  és del 1999, és d’un altre segle!

Quins records guarda de l’edició de Mi marido, su velero y yo?
Aquesta novel·la va rebre el Premi Nostromo en la seva tercera edició, i tinc un record fantàstic tant de la novel·la com del premi; de fet, per a mi segueix sent una realitat. Cada any procuro assistir a l’entrega del Premi Nostromo, que aquest 2016 ha celebrat la 20ena edició, i sempre és un goig retrobar-nos amb aquests amics. Pel que fa a la novel·la, i encara que sembli increïble, continua venent-se! En el seu moment va ser un best-seller en l’entorn dels llibres nàutics. Va tenir molt bona rebuda, i encara avui se’n fa ressò.

Encara que no hagi publicat, ha continuat escrivint?
En aquests anys he escrit sempre que he pogut. Com ara el Cuaderno de Coyoacán —que m’ha exigit molta dedicació— o alguns contes que podeu trobar al meu bloc. El que m’ha resultat realment difícil és trobar la via per publicar. No acabo d’entendre què ha passat i què està passant amb el món editorial, per a mi és un misteri a resoldre.

Amb Cuaderno de Coyoacán neix el projecte Índex Edita. En què consisteix?
Índex Edita és un projecte editorial que engeguem amb la Pepi Bruguera, de la Llibreria Índex de Vilassar de Mar. La nostra intenció és donar sortida a autors de la comarca, i distribuir-los també en l’entorn proper de la comarca —el món al nostre abast—, sempre seguint un criteri de cercar qualitat i singularitat, de donar suport a l’autor en la creació dels seus textos i d’oferir proximitat als receptors de l’obra: el llibreter i el lector.

Es publiquen molts llibres actualment i hi ha molts autors, però podem dir també que ha crescut el públic lector?
Si ho comparem amb fa uns vint-i-cinc o trenta anys, no tinc cap dubte que ha augmentat el públic lector. El jovent d’ara és més curiós i està més format que mai. Per altra banda, també és cert que hi ha molta publicació i molts autors. Això, malgrat generar un cert caos en el mercat, penso que no és dolent; al final són els lectors els que trien i els que mantenen o no un llibre en la prestatgeria.

Deixa un comentari