Publicat el 16/04/2017

L’empresa Svalbardi ha començat a vendre aigua extreta de l’arxipèlag d’Svalbard de Noruega, a l’Àrtic, al prohibitiu preu de 94 euros per cada ampolla d’uns 750 mil·lilitres.
Aquest nou producte de consum ha suscitat preguntes com si és ètic vendre aigua d’una glacera de l’Àrtic, quan probablement hauria de ser patrimoni inqüestionable de la humanitat.

Segons també publica El País, aquest no és, però, l’únic exemple, ja que el govern del Tibet, el 2015, va aprovar llicències perquè nombroses companyies xineses explotessin les glaceres de l’Himàlaia per obtenir aigua en ampolles de luxe. Per la seva banda, l’empresa Svalbardi ven la seva aigua de glacera en exclusiva als magatzems de luxe Harrods de Londres i a través de la seva pàgina web. La companyia vol distribuir entre 25.000 i 35.000 ampolles d’aquesta aigua luxosa a l’any. L’empresa assegura que no causa impacte ecològic, però, tot i alguns experts donen suport a aquesta afirmació, hi ha els qui la qüestionen per la contaminació que pot crear l’ús de vaixells en l’ecosistema local.

Per tenir un exemple del que suposa la producció, es valora que calen uns tres litres d’aigua per obtenir una ampolla d’un litre. A més, segons alguns experts, tot i que l’activitat sigui a petita escala, podria accelerar el procés de desglaç de l’Àrtic, en augmentar l’emissió de gasos d’efecte hivernacle.
Precisament, però, al marge dels problemes mediambientals que poden generar aquest tipus d’activitats, els especialistes apunten que el gel de les glaceres no aporta res a la qualitat de l’aigua, tot i que l’empresa que la recull en destaca els avantatges del baix nivell de mineralització.

 

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari