Publicat el 15/12/2016

El nom d’aquest fruit té procedència asteca i deriva de la paraula «ahuacatl», que fa referència a la seva forma de testicle.
És originari de Mèxic, Colòmbia i Veneçuela; els primers espanyols que van arribar a Amèrica el van batejar amb el nom de «pera de les Índies», donada la seva semblança externa amb les peres espanyoles.
L’alvocat és un fruit exòtic carnós i la seva polpa és oliosa, de color crema a verd groguenc, amb un sabor similar a la nou. Posseeix una única llavor arrodonida de color marró clar i entre 2 i 4 cm.
Pel fet que es cull verd, s’ha d’esperar perquè es trobi a punt de menjar. L’ideal és que la polpa sigui tova i que es pugui treure fàcilment. Un cop obert s’ha de consumir ràpidament, perquè sinó la carn s’ennegreix de seguida, però perquè això no passi cal ruixar-lo amb unes gotes de llimona.
L’alvocat es consumeix principalment com a fruita fresca, en amanides, salses, cremes, sopes, amb cullera després de partir-los i salar-los, o com a mantega en torrades amb sucre. És mundialment coneguda la salsa que es fa amb alvocat, anomenada guacamole. També es poden fer postres excel·lents si es barreja la polpa de l’alvocat amb igual quantitat de polpa de plàtan i una mica de mel fins a formar una pasta homogènia.
Tot i que l’alvocat té un alt contingut en greixos, aquests greixos no són dolents, ja que el seu contingut es basa sobretot en greixos monoinsaturats, que són la varietat més saludable.

Redacció La Clau

Deixa un comentari