Àloe Vera | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 21/07/2018

L’àloe vera és una de les plantes que més m’agraden a l’hora de parlar de les seves virtuts.
El seu nom, que és compost, significa veritable substància amarga i brillant; segurament degut a les substàncies obtingudes de les seves fulles: per una banda el gel, que s’obté del centre de les fulles, i per altra el sèver o làtex, que és un suc marronós i amarg que surt quan hi fem un tall. Quan es tallen fulles d’àloe vera, no tornen a créixer. Si en voleu utilitzar el gel traieu-hi la clofolla, i així el podeu aprofitar més.

Tant el gel com el sèver tenen diferents aplicacions: dermatologia, aparell digestiu, aparell respiratori, sistema immunològic…, per a depurar, regenerar, fer d’antisèptic, laxant, descongestionar les vies respiratòries… I per descomptat també hi ha l’aplicació en cosmètica.

A Espanya la producció d’àloe vera es centra en les Illes Canàries, Andalusia i el Llevant per les seves característiques climatològiques. Segons l’Associació Nacional d’Empresaris de l’àloe, ASOCIALOE, Espanya és el país europeu amb més superfície per abastir el mercat continental.
Investigant una mica, crida l’atenció el cas d’Ibizaloe, empresa amb plantació pròpia dedicada a la venda de cosmètica natural amb àloe vera d’Eivissa. Ofereixen productes sense parabens ni polietilenglicol, i sense fer tests amb animals. Els seus productes es divideixen en sis categories (salut, facial, corporal, solar, home i olis), i tots ells tenen un àloe vera 100 % natural com a principal ingredient. Disposen dels certificats de l’ACENE (Associació de Cosmètica Ecològica i Natural), d’Asocialoe, de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca de les Illes Balears, del Consell Balear de Producció Agrícola Ecològica, i del segell propi BIO.

Més enllà dels productes cosmètics, al mercat trobareu també diferents versions del propi àloe vera: gel, suc, concentrat i extracte d’àloe vera. L’extracte d’aquesta planta s’obté del gel que se’n treu de les fulles. Està composat en un 95 % d’aigua, i la resta són components actius. El gel és la polpa de la fulla de la planta, molt beneficiosa per a la pell. El suc s’extreu de les parts exteriors de la fulla. Les seves propietats el fan idoni per a ús oral. Tracta i prevé l’asma i l’artritis reumatoide i ajuda a millorar trastorns de salut com l’al·lèrgia, la hipertensió, el colesterol maligne, afeccions del sistema cardiovascular i l’estrès, i potencia el sistema immunitari. També aporta molt de ferro. Alhora és un bon remei com a desintoxicant i equilibrant de la flora intestinal. El concentrat d’àloe vera és el resultat de la deshidratació del gel d’àloe. Es pot fer servir afegit a altres productes, com cremes o locions, o bé a l’aigua.

 

Marianne Le Black
Cosmètica orgànica i eco.
Maquilladora.
@leblackparsac

Deixa un comentari