Publicat el 07/10/2021

Els fregits són molt presents en la dieta mediterrània, però si no es fan com cal poden no ser gaire saludables. Per això, una de les alternatives més sanes per cuinar un aliment mitjançant aquest mètode de cocció és utilitzar una fregidora sense oli, ja que només fan servir una cullerada d’aquest greix.

Hi ha molts models i marques al mercat, però la majoria tenen un funcionament similar. Les fregidores sense oli actuen com un forn de convecció elèctric, utilitzant altes temperatures i concentrant l’aire calent al voltant de l’aliment, potenciant-ne els efectes i aconseguint un resultat semblant al de la fregidora normal.

Quan pensem en aquest tipus d’aparell ens venen al cap les patates fregides, però hi ha un munt d’aliments que queden deliciosos cuinats amb una fregidora sense oli. Els congelats com croquetes, ‘nuggets’ o crestes obtenen una textura molt cruixent en cuinar-los amb aquest petit electrodomèstic.

Pel que fa a la carn, també és possible elaborar bistecs o pits de pollastre arrebossats en aquest dispositiu, tot i que cal una mica de pràctica per aprendre a controlar bé les temperatures.

Quant al bacó, es pot cuinar a la perfecció en una fregidora sense oli de forma més neta i saludable.

El contingut gras dels aliments cuinats en una fregidora sense oli és menor, però això no garanteix una dieta saludable. Per això, és recomanable usar-la de manera conscient i no limitar les receptes a aliments congelats, sinó incloure-hi també verdures.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari