Publicat el 12/02/2020

Els canvis fisiològics comuns a tots dos sexes que es presenten en l’edat madura —entre els 40 i els 60 anys— condicionen el tipus d’alimentació que cal seguir en aquesta etapa de la vida.

A partir d’aquesta edat, baixa la necessitat d’energia en un 5% per cada dècada (pel fet que disminueix l’energia que consumeix l’organisme en situacions de repòs per mantenir les funcions vitals), per la qual cosa s’han d’ingerir menys calories.

A més, es produeix un marcat augment en la proporció de massa grassa en el cos, i convé limitar els aliments que en contenen. També apareix una pèrdua gradual, petita però constant, de massa òssia. La necessitat d’adequar la dieta als canvis citats resulta, per tant, manifesta.

Adaptant la dieta en aquesta etapa es pot mantenir un estat de salut òptim, millorar la qualitat de vida i prevenir el desenvolupament de malalties, ja que se sap amb certesa que moltes malalties estan estretament relacionades amb uns hàbits d’alimentació incorrectes.

Molts desajustos de la salut es vinculen directament amb què, quant i com mengem. Això ens obliga, en moltes ocasions, a canviar determinats comportaments i actituds relacionats amb l’alimentació, a fi d’adequar-la als patrons de dieta saludable i a les malalties que patim o que desitgem prevenir.

Els aspectes dietètics que mereixen una atenció especial en aquesta etapa de la vida són afavorir els processos depuratius i fer els àpats ben repartits al llarg del dia.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari