Publicat el 25/05/2017

INTERPRETACIÓ
Michael Fassbender, Katherine Waterston,
Billy Crudup, Demian Bichir,Danny McBride
DIRECCIÓ Ridley Scott
DURADA 123 min
GÈNERE Ciència-ficció / Terror

 

Ja no es tracta que la peça original superi en tots els aspectes aquesta última entrega. Es tracta que un director de cinema que té més de trenta anys de bagatge a la motxilla hauria de saber que l’empatia cap als personatges sempre passa per sobre dels aspectes tècnics. I no estem parlant necessàriament de profunditat, sinó de perfils. Imprevisibles, originals, típics, innovadors, repetitius, indiferents… Tant hi fa. Els personatges poden ser l’eix central de la pel·lícula o actuar com a simples elements d’una peça d’entreteniment. Però que tinguin vida pròpia és el mínim que se li pot demanar a qualsevol pel·lícula que es proposi despertar alguna mena d’emoció.

Quan aquest detall no es materialitza, resulta més aviat improbable que el producte tingui un acabat remarcable. Però sempre queda esperar que, com a mínim, tingui prou cura dels detalls per fer creïble l’aventura que ens explica. Que, per exemple, s’esforci una mica a inventar alguna explicació coherent respecte al fet que un grup d’exploradors de finals de segle XXI (que, per descomptat, disposa de la tecnologia més avançada) es decideixi a dividir l’equip sense tenir en compte possibles problemes de cobertura. O que, si part de la tripulació no s’assabenta de la imminència d’un perill, no sigui perquè a ningú no se li hagi ocorregut donar l’ordre de desactivar la música quan soni l’alarma.

Perquè, quan el descuit es dona en tots dos aspectes, és francament difícil sentir preocupació per la integritat de cap personatge, per més diabòlic que sigui l’element que els persegueix. Més encara quan aquest, lluny ja del misteriós vuitè passatger que romania en la foscor expectant, pacient, esperant el moment adequat per etzibar esgarrifoses mossegades, és un ninot digital amb habilitats superheroiques. I és així que, davant de tal desinterès pels elements narratius que conformen Alien: Covenant, un reconeix, potser per la tossuderia d’aferrar-se a qualsevol element abans que reconèixer la pèrdua de temps, que efectivament la pel·lícula fa gala d’un muntatge fantàstic, una fotografia remarcable i una planificació prou encertada. Els elements tècnics que passen desapercebuts a tota bona pel·lícula.
Martí Sala
marti_1988@hotmail.com
Compte Twitter: @1988_sala
www.cinemaldito.com

Deixa un comentari