Publicat el 01/12/2020

Conduir un cotxe és un aprenentatge de molts anys i sovint no donem la importància que cal a la tècnica més adequada. Fer-ho de la manera que ens recomanen els experts allarga la vida del nostre vehicle, contribueix a una menor contaminació i incideix en aspectes vitals de la seguretat.

Entre els aspectes que cal corregir i que destaquen els especialistes, hi ha la tendència a escurar el dipòsit del combustible, i que tampoc no és bo moure el volant fins al topall i insistir.

Esperar amb una marxa engranada tampoc no és una bona pràctica. L’embragament, ben utilitzat, dura més.

Pel que fa a la velocitat, cal que sigui l’adequada per al model del vehicle i seguint sempre les normes de circulació. Circular a velocitats elevades fa patir els components del cotxe, però un ritme excessivament lent tampoc no és bo.

Una altra errada en la conducció és posar el punt mort en les baixades. Hom creu que s’estalvia combustible, però no és així. I tampoc no és aconsellable rodar en punt mort ni per eficiència ni per seguretat.

Recolzar la mà sobre la palanca de canvi pot provocar que es desgastin diferents elements del vehicle. I recordeu que heu de tenir les mans sobre el volant quan circuleu per poder maniobrar amb tota seguretat.

No és bo fer picar les rodes amb les voreres en aparcar el vehicle, ni deixar-les sobre la vorada.

Carregar el cotxe en excés té conseqüències en el vehicle. A més, la normativa estableix el pes de càrrega que no s’ha de sobrepassar.

Els pneumàtics, una part vital del nostre cotxe, han d’estar sempre a punt i amb la pressió indicada pel fabricant. La pressió baixa n’augmenta el consum i el desgast. I una d’alta tampoc no és bona i pot afectar l’estabilitat.

Sempre és molt recomanable realitzar el manteniment adequat. Les revisions i les consultes al taller garanteixen una llarga vida als nostres vehicles, a més d’una seguretat vital.

 

Redació La Clau
Font: El Motor / elpais.com

Deixa un comentari