Publicat el 09/12/2015

Albert Cortada (Cabrera de Mar, 1969), empresari d’Informàtica i Telecomunicacions. És CEO a SINTELEC informàtica i comunicacions, empresa operadora catalana de telecomunicacions dedicada a la integració de sistemes amb una llarga trajectòria iniciada el 1989. Des de setembre de 2011 és el president de GENTIC, grup d’empreses de Noves Tecnologies de la Informació i Comunicació de Maresme. La seva principal activitat dins de la empresa és la direcció de l’àrea de Banda Ampla ONES i els  serveis IP, com l’ accés a Internet per a empreses i administracions públiques, solucions integrals de telefonia sobre IP i serveis de seguretat i control de l’accés corporatiu a Internet. És responsable de desenvolupament de negoci en telecomunicacions de valor afegit, serveis de seguretat perimetral, gestió de trànsit, UTM i xarxes IP multiservei.

Amb quin plantejament neix la Fira Gentic Mobile Show, que es farà a Vilassar de Mar, a Can Bisa, el 12 de desembre, de la mà del Grup d’Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació del Maresme?

Gentic Mobile Show proposa una jornada dirigida a empreses, administracions i públic en general on es mostraran les últimes tendències, serveis i productes associats al món de la mobilitat tecnològica, de la mà d’empreses i professionals TIC de la comarca del Maresme i empreses amb representació i activitat TIC.

Quin tipus de propostes obertes al públic inclou aquesta edició?

A l’acte inaugural gaudirem de tres ponents referents i experts en el món de les noves tecnologies de la comunicació i la informació: Josep Maria Piqué, Ramón Miralles i Jordi Hinojosa.
En els espais oberts de la fira es trobaran més de 15 estands de les diferents empreses tecnològiques que participen en la fira, on es podran veure i tocar de primera mà productes, serveis i solucions basades en un món mòbil i connectat.
Durant tota la jornada hi haurà conferències professionals sobre solucions i serveis professionals dividides en tres blocs: un primer bloc al matí amb solucions i serveis per a les administracions públiques, un segon bloc dedicat a la mobilitat i l’ús professional dels dispositius mòbils a partir de les 17 h, i un darrer bloc dedicat a social media i solucions web first mobile, és a dir, desenvolupades per a telèfons mòbils, smartphones o tauletes.
Per a l’organització del Gentic Mobile Show els petits tenen un especial protagonisme, i es faran tallers tant al matí com a la tarda, on nens d’entre 7 i 16 anys aprendran a fer aplicacions mòbils i jocs.
La jornada acabarà amb l’actuació dels Ssstrèpits de Vilassar de Mar i amb el sorteig de regals per a nens i grans.

Tenen la intenció que tingui continuïtat? Qui en són els organitzadors?

Sí, Gentic Mobile Show neix amb la vocació d’esdevenir la jornada de referència del món de la tecnologia de mobilitat al Maresme i és un model extrapol·lable a qualsevol comarca de Catalunya. L’objectiu és fer, inicialment, una edició anual en diferents poblacions del Maresme.
La jornada està organitzada per GENTIC i la majoria d’ empreses tecnològiques participants són membres de l’associació.

Quines novetats destacades en telefonia s’hi podran veure?

Dispositius mòbils d’ús professional resistents a tot tipus de condicions i accidents, solucions web no adaptades als mòbils, sinó creades per a aquests dispositius, solucions de control de presència per a reconeixement facial, sistemes de vídeo avançat amb gestió intel·ligent d’imatges, aplicacions mòbils, webs que interactuen amb els usuaris, noves tecnologies per a les connexions d’Internet empresarials i residencials, impressió 3D, Smart Wifi…

I de cara al futur, cap a on apunta el més innovador en el sector de la telefonia?

Anem cap a l’era postmòbil amb dispositius molt més diversos, el que s’anomena malla de dispositius.
La telefonia mòbil ha canviat la forma com treballem, ens movem, ens relacionem, ens associem, fem negocis, juguem… La innovació  en tecnologia mòbil està arribant amb els dispositius wearables (portables), dels quals comencem a veure  algun exemple, com ulleres, polseres, rellotges… i també arriba en la forma com es connectaran a la xarxa i entre ells.
Tot estarà connectat i tot proporcionarà dades amb tot tipus d‘informació. Ens comunicarem amb tot tipus d’objectes i sensors que ens proporcionaran tota mena de dades.
En el Gentic Mobile Show es parlarà sobre els reptes i oportunitats en productes, serveis i aplicacions resultants de les dues tendències imparables: IoT (Internet de les coses) i Big Data (acumulació massiva de dades).

Pel que fa a GENTIC, Grup d’Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i les Comunicacions del Maresme, quin perfil d’associats reuneix?

El perfil d’empreses i professionals en noves tecnologies de GENTIC comprèn la venda, desenvolupament, integració, consultoria, auditoria i formació de productes i serveis de hardware, software, web, comunicació i telecomunicacions:
Consultoria i auditories TIC, sistemes d’identificació i traçabilitat per a magatzems, desenvolupadors de software de gestió empresarial ERP, BPM, integració de xarxes informàtiques, comunicacions unificades, venda i distribució d’equips informàtics, servei i suport de sistemes informàtics, serveis jurídics per al sector i serveis TIC, mitjans de comunicació digital, telefonia mòbil residencial i empreses, dispositius mòbils robustos d’ús professional, màrqueting digital, posicionament SEO, peritatges informàtics, desenvolupadors de projectes web, comerç electrònic, aplicacions mòbils, solucions de videovigilància IP, sistemes digitals d’identificació i control d’accés de persones, telecomunicacions, telefonia IP…

Quins objectius es planteja actualment GENTIC?

Gràcies al treball i dedicació de junta directiva de GENTIC i també de la participació activa dels socis en comissions i projectes com la organització del Gentic Mobile Show, estem assolint els objectius estratègics de GENTIC marcats fins al juny de 2016, orientats a provocar i fomentar la participació dels socis en les activitats de GENTIC, donar visibilitat a l’entitat i a les empreses que la formem i atreure projectes i oportunitats per als nostres associats.
Els objectius més propers de GENTIC són la presentació del nou portal de GENTIC, amb el propòsit de posicionar-lo com a web de referència per a empreses i administracions que demanden serveis tecnològics. I la primera edició del Gentic Mobile Show.

I quins projectes de futur tenen?

Per un costat tenim les activitats habituals de l’associació, com les jornades ConeixTIC, els sopars temàtics, la recerca de serveis per als associats a través d’acords i convenis i la participació activa com a membres de govern d’altres entitats com IDigital i ACCIO (Generalitat de Catalunya), la fundació Tecnocampus (Ajuntament de Mataró), la FAGEM (Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme) o Sinergia (coordinadora d’associacions TIC de Catalunya).
A banda d’això, estem treballant en la idea d’organitzar una fira de gran format per a 2016, d’uns dos o tres dies de durada, en què es mostraran tots els serveis tecnològics de les empreses i professionals de GENTIC.

La tecnologia ja forma part de les nostres vides. Hem d’aprendre com fer-ne ús sense que ens domini?

Sí, en l’actualitat la tecnologia està present i condiciona tots els àmbits de la nostra vida, i també la forma com ens comuniquem i ens relacionem amb altres persones i amb l’entorn.
L’objectiu de la innovació tecnològica ha de ser millorar la qualitat de vida de les persones, i hem d’aprendre a potenciar els beneficis de l’ús responsable i evitar els riscos i perills d’un mal ús.
La innovació tecnològica ha d’anar lligada a la formació i informació contínua sobre com utilitzar-la en el nostre benefici.

Deixa un comentari