Publicat el 18/09/2018

Com en un esport de muntanya, els veremadors de Ribeira Sacra es despengen pels escarpats besants del Sil de vegades amb arnesos i la collita a l’esquena. Ho diuen viticultura heroica i produeix vins únics.
La dificultosa verema de cada tardor és molt més que un espectacle de risc. És una valuosa condició, que ha merescut que aquesta denominació d’origen hagi estat reconeguda l’any 2011 amb un segell específic de «viticultura heroica» pel CERVIM, organisme internacional consagrat a difondre els valors de la viticultura de muntanya.

La Ribeira Sacra va començar a sortir del seu discret anonimat a partir de 1997, quan va constituir oficialment la DO.
Des de llavors, aquesta regió s’ha revelat com a insospitat origen de vins de caràcter molt diferenciat.
El producte estrella de la Ribeira Sacra són els seus negres, que gràcies a la composició varietal del vinyer, els sòls de pissarres i esquist i la influència oceànica, atresoren un perfil fresc, fragant i vivaç.

Deixa un comentari