Publicat el 02/08/2019

És un còctel a base de cava (o xampany), suc de taronja, vodka i ginebra, i sucre (optatiu).

En general se serveix en gerres de diverses racions i es beu en copes amples de còctel. Fou creat l’any 1959 pel pintor Constante Gil (1926-2009) al Cafè Madrid de València.

A l’hora de l’elaboració és importantíssim comptar amb taronges de qualitat i procurar que estiguin madures, ja que com més dolces millor. Espremeu-les i coleu-ne el suc per apartar la polpa.

El primer pas per preparar la tradicional Aigua de València serà disposar d’un recipient fondo, en el qual càpiguen tots els ingredients líquids.

Seguidament feu un suc de taronja natural, esprement aquestes fruites, i després coleu-lo. Es recomana que la fruita sigui ben madura i sucosa.

Aboqueu el suc de taronja en el recipient fondo, afegiu-hi la mateixa quantitat de cava o xampany semisec, i a continuació incorporeu la ginebra i el vodka, però compte!, afegiu-ne només un raig de cadascun (segons preferències). L’últim és el sucre, que també dependrà del gust. Això sí, recordeu remoure bé perquè s’integrin tots els ingredients. Finalment poseu-ho a refredar a la nevera i si a l’hora de prendre’l no està prou fred, serviu-ho en una gerra amb glaçons.

 

Redacció La Clau

Deixa un comentari