Publicat el 26/01/2017

26Si tens malestar general, mal de cap, músculs adolorits, una mica de febre. mucositat… aquí tens unes pautes per superar-ho:
Queda’t a casa: d’aquesta manera no només et curaràs més ràpid, sinó que evitaràs contagiar els altres.
Respira millor amb una dutxa calenta. El vapor d’aigua calenta t’ajudarà a expulsar la mucositat i a reduir la congestió nasal. Procura inhalar lentament el vapor i després intenta mocar-te per alliberar les vies respiratòries.
Pren suc de taronja. La vitamina C protegeix les mucoses de nas, faringe i laringe; d’aquesta manera evitaràs que s’inflamin i produeixin més mucositat.
Combina pròpolis i equinàcia. L’equinàcia potencia les defenses del cos i l’ajuda a combatre els virus i bacteris. Per la seva part, el pròpolis té propietats antivíriques i antiinflamatòries que t’ajudaran amb el mal de coll.
Beu molta aigua. Estar ben hidratat pot ser clau per expulsar mucositat, alleujar el mal de coll i reposar els líquids que hagi pogut perdre el teu cos si tens febre.
Mou-te una mica. Fes-ho de manera suau, per ajudar a estimular les defenses de l’organisme; al principi n’hi haurà prou amb uns senzills estiraments.
Esforça’t per menjar. El refredat pot treure’t la gana, i en aquest cas es recomana prendre sucs i purés de verdures, però sobretot brou de pollastre, que ajuda a reduir la inflamació de les mucoses del nas, el coll i els pulmons, alleujant els símptomes del refredat.
Utilitza mocadors d’un sol ús. Encara que sembli que es pugui aprofitar, evita tornar a mocar-te i tocar amb les mans el mocador utilitzat. D’aquesta manera evitaràs tornar a contagiar-te.

Redacció La Clau

Deixa un comentari